29 april 2009

All snö borta

Nu har det varit varmt o fint så länge att all snö, med lite hjälp, är borta. Tog traktorn o spred ut dom jättestora snöhögarna och, vips, så var dom väck.
Hela gården är krattad och fin, och den är inte liten, nu är det bara vinterhagarna till hästarna som ska städas, och det är mycket skit efter 6 hästar.
Det sista lammet för året föddes i morse. Allt väl. Har fått tagit bort en tacka så där blev det 2 flasklamm, sen är det 2 trillinglamm i olika kullar som blir lite efter så 4 lamm sköter jag om, 3 av dom fungerar riktigt bra på flaska men den 3 är inte speciellt matglad, vet inte vad som ska göras för att aptiten ska komma igång. Hon får inte i sig tillräckligt utan är fortsatt lite späd.

Nu denhär veckan har jag en extra hund här, en valp efter Troy, ska träna honom lite men skälet för att han är här är att ägarinnan ska bort på kurs. Jack har blivit lite busigare nu när han tänt till ordentligt och Tin har tappat honom några gånger. Men vi har varit inne i en mindre fålla med honom och nu börjar det se riktigt hyfsat ut. I höstas innan all den myckna snön kom, såg allt väldigt lovande ut med Jack. Rörde sig fint och täckte upp bra bakom fåren. Sen blev det lite mer kaos nu i vår. Men nu hoppas vi att vi är på rätt väg igen. Hans syster blev godkänd nu i april. Det är Karin Fransson som har Saga och hon har ju större erfarenhet av att träna hund. Det är riktigt roligt.

Sen måste jag säga ett STORT GRATTIS till Helene Elgemyr och hennes Lerkulan Lexa som blev godkänd vallhund nu i helgen som gick med mycket bra resultat. Grattis. Har följt deras väg genom Helens hemsida: http://elgemyr.se Där hon skrivit mycket om deras väg fram till den stora triumfen. Lycka till i fortsättningen Helene.

Nä nu måste jag sluta för nu. Ha det tills vi ses igen

Inga kommentarer: